L’Associació Espanyola de Monts de Pietat (Presea) ha celebrat una Assemblea General Extraordinària el dimarts 15 i dimecres 16 de setembre al Campus Fundació Ibercaja, situat en el Monestir de Cogullada. L’esdeveniment ha estat presidit per Ramón Alba, president de Presea, Irene Suárez, vicepresidenta, i Ana Soto, secretària general, i ha comptat amb la presència de José Luis Rodrigo Escrig, director general de Fundació Ibercaja.

En esta ocasió, els assistents han posat el focus en projectes de gran importància. Alguns exemples són la presentació pròximament del Premi Presea, la ciberseguretat i el compliment normatiu, o la posada en marxa, abans que finalitze enguany, d’una plataforma especialitzada en educació financera per als consumidors espanyols específica sobre l’empenyorament i la venda de joies.

Presea està integrada per Fundació Bancaixa, Fundació Ibercaja, Fundació La Caixa de Canàries, Fundació Montemadrid, Fundació Unicaja, FUNDOS (Fundació Obra Social de Castella i Lleó) i Unicaja Banc. Totes estes entitats gestionen monts de pietat, institucions els beneficis de les quals es destinen a millorar la vida dels ciutadans a través de projectes socials, educatius, culturals i mediambientals.

Estos monts de pietat compten amb una xarxa de 23 oficines al llarg de la geografia espanyola i la seua activitat principal és la concessió de préstecs amb garantia de joies, una solució financera àgil, senzilla i justa. Amb una trajectòria que supera els tres segles d’història i una cartera de més de 100.000 clients, els monts de pietat vinculats a Presea gestionen més de 220.000 préstecs amb un valor mitjà de 690 euros.